Cursusdata 10.00-14.30 uur

 • Woensdag 19 april 2023
  Van melkveebedrijf naar opstart op kalverhouderij
 • Woensdag 26 april 2023
  Gezondheid
 • Woensdag 3 mei 2023
  Stalklimaat en huisvesting
 • Woensdag 10 mei 2023
  Economie
 • Woensdag 17 mei 2023
  Slachterij en ketenkwaliteit
 • Woensdag 24 mei 2023
  Mest en milieu
 • Woensdag 31 mei 2023
  Voeding en onderzoek

Vaktechnische cursus Kalverhouderij

De eerste cursus vóór en vanuit de kalversector! Actualiteiten, interessante theorie en praktijk komen samen in 7-daagse vaktechnische cursus. De cursus wordt éénmalig georganiseerd in 2023 en start in april. Alle eerdere deelnemers bevelen de cursus van harte aan.

Professionals met passie. Dat zijn we als kalverhouders. Echter moeten we niet alleen presteren in de stal maar ook in de regelgeving en maatschappij eromheen. Kalverhouder willen we zijn en blijven; wat heb je hiervoor nodig? Met deze vakinhoudelijke cursus kalverhouderij maak je kennis met alle facetten van het bedrijfsmatig houden van kalveren. Als deelnemer leer je de sector kennen, evenals het management rondom de kalveren in klimaat, voeding en gezondheid, bedrijfseconomische kenmerken, actuele ontwikkelingen en regelgeving. Naast inhoudelijke presentaties en veel interessante bedrijfsbezoeken gaan deelnemers aan de slag met casussen. Na het afronden van de cursus heb je voldoende handvatten om werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren en na te denken over een toekomst in de kalverhouderij.
Doordat de cursus plaatsvindt op verschillende bedrijven bij kalverhouders, wordt de koppeling naar de praktijk meteen gemaakt en vinden er interessante rondleidingen plaats. Bij voorkeur neemt de deelnemer ook eigen bedrijfsgegevens mee om bij de verschillende onderwerpen voor de eigen praktijksituatie meer inzicht te krijgen.

Bij de cursus zit toegang tot e-learning van VVK/Aeres. De elf modules in deze e-learning dienen als naslagwerk en extra theoretische ondersteuning bij de cursus.

De cursus is een initiatief van de kennismakelaar kalverhouderij, VVK en LTO Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt.

Voor wie?
De cursus is voor iedereen die zelfstandig aan de slag wil in een kalverhouderij: bedrijfsopvolgers, vaste medewerkers, zij-instromers en partners van kalverhouders. Er wordt uitgegaan van enige voorkennis in de kalverhouderij. Wanneer je de cursus volgt zonder enige voorkennis, word je aangeraden vooraf de e-learning te doorlopen (inbegrepen).
De cursus is voor zowel kalverhouders die blankvlees-kalveren houden als rosé.
Het max. aantal deelnemers is 15 personen voor deze cursus. Vol = vol.

Locatie
De cursusdagen vinden plaats op verschillende (praktijk)locaties in de omgeving van Amersfoort en Apeldoorn. Zowel kalverhouderij als periferie.

Duur
De cursus beslaat zeven dagen van 10.00 – 14.30 uur.
Dit is incl. lunch en meerdere malen koffie/thee.
Toelatingseisen & certificering
Aan deze cursus zijn geen opleidingseisen verbonden. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten
De kosten van de cursus zijn € 749,- per persoon ex. btw.
Hiervoor krijgt de deelnemer zeven dagen (incl. lunch) met praktische handvatten voor een toekomst in de kalverhouderij, en toegang tot e-learning van VVK/Aeres.
Als medewerker op een kalverhouderij kan je tot 75% korting krijgen op het cursusbedrag via Colland Arbeidsmarkt. Informeer naar de mogelijkheden.

Leerdoelen per thema
Bekijk onderstaande tabel voor een nadere omschrijving van de inhoud van de cursus. Er wordt voorafgaand aan de cursus ook een inventarisatie gedaan naar wensen van de deelnemers zodat deze meegenomen kunnen worden in de cursus.

DE CURSUS IN 2023 IS VOLGEBOEKT EN REEDS VAN START GEGAAN.
INTERESSE VOOR 2024? VUL HET INSCHRIJFFORMULIER IN EN BLIJF OP DE HOOGTE. 

MELD JE DIRECT AAN!

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Het is erg leerzaam.
Het is niet alleen de
kalveren maar alles
eromheen en de
achtergrond. Alles
komt voorbij.”

Aanmelden