“Mensen laten ontwikkelen in hun passie, wat ook mijn passie is, maakt mij onwijs blij! ”

Over mij

Henriette Rozendaal

De liefde voor de veehouderij zit erg diep. Als dochter van een agrarisch ondernemer is de liefde voor dieren en alles wat groeit en bloeit al vroeg begonnen. Vandaar ook de keuze voor een agrarische opleiding.

Tijdens mij opleiding aan de agrarische hogeschool in Dronten ben ik gaan werken bij Alpuro Breeding. Ik mocht in 2 jaar tijd een rayon opbouwen onder Nederlandse melkveehouders in Denemarken. In deze jaren verkocht ik melkpoeder, brok en aanverwanten en voorzag ik van advies en praktische tools. Mijn liefde voor de ontwikkeling van het kalf werd hier aangewakkerd en verder aangevuld met kennis. In het onderwijs bij Aeres mocht ik 8 jaar lesgeven aan mbo-studenten. Door de afwezigheid van kalverhouderij/kalveropfok onderwijs ben ik in deze tijd gestart met het schrijven van een vak kalveropfok en een cursus kalverhouderij. De studenten op mbo en hbo die interesse hadden in de kalverhouderij konden hierdoor bediend worden!

Vanuit het bedrijfsleven kwamen in deze onderwijstijd diverse vragen of ik ook voor de sector een kalverhouderijcursus wil opzetten. Dit was mijn eerste ‘klus’ als kennismakelaar kalverhouderij.

Mensen laten ontwikkelen in hun passie, wat ook mijn passie is, maakt mij onwijs blij! Dit is naast de kalverhouderij ook de intensieve sector en de melkveehouderij, waar ik ook in mocht lesgeven. Dit is dan ook de reden dat ik al jaren werkzaam ben in het leren en ontwikkelen in de veehouderij.

Met veel enthousiasme ontwikkel ik cursussen, bijeenkomsten en trainingen. Tevens help ik bedrijven en organisaties in de branche met het organiseren van scholingsvraagstukken. Daarnaast weten werkzoekenden en werkbieders in de kalverhouderij mij ook goed te vinden.

Naast mijn werk in leren en verbinden in de kalverhouderijsector run ik samen met mijn man Walter een kalverhouderijbedrijf. Hier maak ik mijn hoofd leeg en laad ik op na de energie die ik graag steek in het werk dat ik voor de sector mag doen.