donderdag 16 maart, 2023

Netwerkbijeenkomst Kalverhouderij

Op donderdag 16 maart 2023 vond een netwerkbijeenkomst van Agrivaknet plaats bij Denkavit Voorthuizen. Erfbetreders van melkveehouderij en kalverhouderij discussieerden daar over een betere samenwerking tussen beide sectoren.

Met 55 aanmeldingen was deze bijeenkomst op voorhand geslaagd te noemen. In de ochtend was er de mogelijkheid voor het gemêleerde gezelschap (dierenartsen, veevoeradviseurs, stalinrichters en integratoren) om bij Denkavit een rondleiding te volgen. Hier was veel animo voor. In de middag was er een programma met sprekers en ruimte voor discussie. Het doel van de bijeenkomst: gezamenlijk het ‘net ophalen’ om te kijken hoe melkveehouderij en kalverhouderij de samenwerking tussen beide sectoren kunnen verbeteren. Erfbetreders hebben namelijk een sleutelrol bij het tot stand brengen van veranderingen bij veehouders.

Sprekers waren; Ruben Tolboom (dierenarts bij MSD Animal Health), Sandra Mostert (melkveehoudster en lactatiekundige) en Jan Doornbos (Denkavit, ProgrammaKalf)

Dagvoorzitter en initiatiefnemer Henriëtte Rozendaal, erfbetreder Evert Verwoerd en Ruben Tolboom namens Agrivaknet, hopen door de opgehaalde enquetes en inventarisaties, nieuwe bijeenkomsten te kunnen organiseren met erfbetreders uit melkvee- en kalverhouderij zodat de verbinding tussen beide sectoren verder kan verbeteren.